HTML

Mi ez a cirkusz?

Friss topikok

politika és hányinger

2013.09.20. 11:36 miezacirkusz

A gazdaság mai helyzetéről

Címkék: politika gazdaság

Hatalmas sikerpropaganda megy a közmédiában, a kormány megnyilvánulásaiban (élén a  miniszterelnökkel), pedig a helyzet valójában siralmas.

Mellár Tamás a mai hvg.hu interjújában:

"...a tőkeállományunk csökkent, a beruházások csökkennek, és a visszaesés azért nem látszik drasztikusnak, mert az EU-ból építik fel a fejlődés látszatát, miközben a megadóztatott szektorokból 20-30 százalékkal nagyobb beruházás-csökkenés történt. Márpedig: ha nincs beruházás, nem lesz több tőke. A foglalkoztatottság a 3 évvel ezelőttihez képest valóban nőtt 200 ezerrel, de ebbe beleszámolták azokat a közfoglalkoztatottakat, akik nem termelik, hanem fogyasztják a GDP-t. És még ha el is fogadjuk, hogy valóban nőttünk ezen a területen 2 százalékot, akkor az, hogy a gazdaság eközben nem tudott előre lépni – sőt, tavaly 1,7 százalékot csökkent -, az igazából azt jelenti, hogy a termelékenységünk is csökkent." (kiemelések tőlem).

És hozzáteszem: a foglalkoztatottak számába (a korábbiaktól eltérően) beleszámolják a külföldön dolgozókat és azokat is, akik 1 azaz egyetlen órát dolgoznak a héten. Így lesz a foglalkoztatottak száma magasabb, mint az előző kormány alatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miezacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr275524879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása