HTML

Mi ez a cirkusz?

Friss topikok

politika és hányinger

2014.04.02. 10:44 miezacirkusz

Az Index a lakájmédia hálójában?

Címkék: média

Átalakult az index blogfelülete. A blog.hu-n olyan kezdőlapot alakítottak ki, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy témánként keressünk meg blogokat. Nincs például cimkefelhő, amely segítségével megtalálhatók lennének az adott témájú írások. Így például nem lehet rákeresni a politikára - vagyis ember többé nem olvassa ezt a blogot sem.

Olvastam az index egyik korábbi munkatársának jegyzetét valahol (sajnos most nem találom), aki azt írta, hogy túl baloldaliak a blogok az indexen, és ez szúrta a tulajdonos szemét. Persze az oldal átalakítása nem csak ezért történt, de ha már átalakították, akkor (talán) ez is belejátszott abba, hogy a blogokat nehezen megtalálhatóbbá tették.

Érthetetlen döbbenettel tapasztalom, hogy értelmes, normális (jobboldali) embertársaim szerint ez így van jól! Nehogy már normális tájékoztatás legyen ebben az országban! Nehogy már bárki azt írjon, amit gondol, és ez el is jusson bárkihez, akit ez érdekel. Hogy értelmes, normális (jobboldali) embertársaim  szerint jól van az, hogy a közmédiából, a TV2-ből, a Hír TV-ből - és folytathatnám a sort - ömlik a jobboldali és kormánypropaganda, ami még csak hagyján, de következetesen elhallgatnak eseményeket és történéseket, nem szólnak semmiről, ami nem a hurráoptimizust erősítené. Szinte soha nincs tudósítás a baloldal sajtó (mondom SAJTÓ!)-tájékoztatásairól, nincsenek tudósítások baloldali megmozdulásokról (vagy ha vannak, akkor elferdítve és csak negatívumként emlegetve - emlékszünk még arra, amikor az Opera előtti megmozdulást "nem találta meg" a hatodik mellékutcában keresgélve a köztévé riportere?).

Értelmes és normális jobboldali emberek szerint ez vajon miért jó így? Miért jó, ha a tájékoztatás Észak-Korea szintjén mozog? Hogy megszüntettek minden független hírügynökséget és csak a hivatalos, kormányfüggő MTI híreire lehet támaszkodni? Ami következetesen válogat, így elfelejti megemlíteni például a Rogán Antal vagyonbevallásával kapcsolatos híreket, (de egyetlen nap sem marad el Simon Gábor 240 milliója nélkül). Mert legyen: higgyetek Orbánban (sőt Istenként tiszteljétek), higgyetek a nagyszerű eredményekben, meg hogy jó az irány, de miért kell szándékosan eltagadni tényeket? Miért kell elhallgatni eseményeket? Miért kell megszüntetni műsorokat, amikben véletlenül megszólalna egy baloldali? És miért kell megbüntetni egy adót (ATV), ami végre élőben tudósít egy (baloldali) eseményről, amiről más valahogy "lemaradt"?

Nektek tényleg ez a jó?

Akkor jó hírem van: az Index csatlakozott a lakájmédia széles táborához. 

Örüljetek! Közel már a mindenféle önálló és fárasztó gondolkodás szükségtelenségét lehetővé tevő Kánaán, amelyben készen kapjátok a gondolataitokat!

Éljen Orwell soká!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://miezacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr235890265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabóZ · http://comment.blog.hu 2014.04.02. 12:02:34

Te figyelj, mégis miből gondolod azt a sok baromságot, amit gondolsz?

miezacirkusz 2014.04.02. 15:01:14

@szabóZ: Ez a kérdés legfeljebb provokatív, de nem igazán értelmes, mert konkrétumok nélküli. Miből gondolom, hogy a közmédiából, a TV2-ből, a Hír TV-ből - és folytathatnám a sort - ömlik a jobboldali és kormánypropaganda és ez ellen nem hallok jobboldali barátaimtól egy szó morgást sem? Vagy miből gondolom, hogy az MTI elfelejti megemlíteni például a Rogán Antal vagyonbevallásával kapcsolatos híreket? Vagy melyik baromság az, amit gondolok, de nem úgy van? A másik lebarmozásához nem kell semmi, a vitatkozáshoz kicsi több. De minek is vitatkoznánk, nem igaz?
süti beállítások módosítása