HTML

Mi ez a cirkusz?

Friss topikok

politika és hányinger

2014.02.11. 10:19 miezacirkusz

Igazság jobboldali bajnokai, hova tűntetek?

Címkék: politika Fidesz hazgugság

Sok jobboldali barátom, ismerősöm és rokonom van. Nagyon jól megvagyunk egymással, mert mindannyian úgy gondoljuk, hogy attól, hogy másképp látjuk a dolgokat és másképp vélekedünk a világról, még nem kell egymás torkának esnünk. És bármilyen szörnyű liberálisnak is hangzik (elvadult jobboldalról nézve persze), elismerjük a másképp gondolkodás jogát.

Az "emútnyócév" ideje alatt rendre végighallgattam napi szörnyülködéseiket minden ellopott forint és "Nokiás doboz" miatt, minden autópálya-építés miatt, az összes valós és vélt lenyúlás miatt. És amíg ők voltak az igazság bajnokai, a tiszta és erkölcsös polgárok, akik jogosan emelik fel szavukat a baloldali ("liberálbolsi") ármányok és pénzkisöprési akciók ellen, addig én voltam a felelős mindenért, mert szavazatommal elősegítettem, hogy ide jusson az ország a tolvaj bolsik vezetése alatt. Óriási elégtétellel csámcsogtak hónapokig a tízmilliós tolvajlások vádjain (amik többsége azóta a bíróságokon sorra megbuknak) és én meg szomorúan bólogattam, hogy ez borzasztó. Mert tényleg az. Nincs kétségem afelől (akár kiderül, akár nem), hogy a mindenkori hatalom lenyúlásai sok kárt okoznak az országnak. És akkor is egyetértettem velük abban, hogy ennek nem szabadna így lennie. Most sem gondolom másképp.

Ám jobboldali barátaim erkölcse az elmúlt négy évben mintha teljesen megváltozott volna. Értetlenkedve állok azelőtt, hogy ezek a tiszta és erkölcsös emberek, akiket szeretek és becsülök, hogyan tudnak átlépni azok fölött az elképesztően undorító dolgok fölött, amelyeknek nap mint nap tanúi lehetünk.

Hogy a földeket (il. bérleti jogukat) sorra és korlátozás nélkül elveszik azoktól, akik hosszú évek óta helyben élnek és gazdálkodnak, és odaadják fideszes "kapcsolatoknak", akik eddig földet csak autópályáról láttak. Azok kapják meg a legelőket, akik beígérik a jövőbeni állatállományt, és elveszik azoktól, akik évek óta ténylegesen állatokat nevelnek. És erre azt mondja az egyik barátom: "ezek csak legendák". Mondja ezt azokról az esetekről, amelyek Ángyán jelentésében "névvel, telefonszámmal" minden pontosan nyomon követhető. És aki nem dugja homokba a fejét, annak kérem, lehet elborzadni!

Nem értem, miért nem bántja az erkölcsi érzékét jobboldali barátaimnak az, ahogyan a kormány elvette a trafikokat szerencsétlen, csóró emberektől, és játszotta át a haveri körnek. Hogy van az, hogy egyesek (egyenként) 200 trafikot nyertek, míg vannak sokan, akik azt az egyetlen egyet sem, amelyet évek óta üzemeltettek. Saját tapasztalatból konkrét esetet is tudok: a szomszéd kisvállalkozó pályázott egy (azaz egy) trafikra: a borítékot iktatószámmal ellátva bontatlanul kapta vissza. És persze nem nyert. (Aztán ötven évesen elment ápolónőnek Németországba.)

Miért nem rázza meg tiszta erkölcsű jobboldali barátaimat az, ahogy a kormány az olcsó távhőt átadja egy tisztázatlan offshore hátterű cégnek (a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt-nek), amely évi 50 milliárd forint haszonnal adja tovább a szolgáltatóknak. Könyörgöm, ez nem Nokiás doboz, ez 50 milliárd forint! Minden egyes évben! És teszi ezt a kormány úgy, hogy mindenki tudja, hogy mi történik, mindenki számára egyértelmű, hogy itt egy hihetetlen mértékű lenyúlás történik, hiszen még az is tudható, hogy a MET mögött például a fehérvári labdarúgócsapat tulajdonosa, Garancsi István, Orbán Viktor miniszterelnök családi ismerőse, meg az exwallisos Nagy György áll. (A társaság másik két tulajdonosa, a Brit Virgin-szigetekre bejegyzett Small Valley Investments Ltd. és a svájci Deneb Algedi Invest AG mögött álló magánszemélyek neve nem ismert. Az index.hu cikke: http://index.hu/gazdasag/2014/01/27/mol/ .)

A jobboldalon valahogy ez nem érdekel senkit. Miért nem? Szólaljatok meg, kedves tiszta erkölcsű, elmúltnyolcévező drága jobboldali barátaim, egy ekkora méretű maffiarendszerű lenyúlás miért nem fáj nektek? Hova tettétek az erkölcsi érzéketeket?

Rendszerint csak annyi választ kapok, hogy "vannak még hibák, de jó az irány".

Szerintem pedig nem jó az irány. Nagyon nem.

Mert minden kormány lopott, csalt és hazudott (és ne öszödözzünk oly büszkén, mert OV is mondott már olyat, hogy ne azt figyeljék, mit mondok, hanem hogy mit csinálok), ebben nincs kivétel. De ez az első olyan társaság, amelyik a magántulajdonhoz nyúl hozzá! Elveszi a magánnyugdíjpénztári megtakarításodat, lenyúlja a takarékszövetkezetet, átrendezi a szerencsejáték-piacot és a patikák tulajdoni viszonyait, elveszi a trafikodat és emellett olyan elképesztő mértékű  n y i l v á n o s  lenyúlást végez, amely eddig elképzelhetetlen volt.

Drága jobboldali barátaim, akik kéjesen csámcsogtok Simon Gábor 240 millióján (akit persze nem akarok felmenteni), az említett sokkal nagyobb bulik vajon miért nem ütik ki nálatok a biztosítékot? Mi kell még, hogy előkerüljön jól elbújtatott erkölcsi érzéketek? 

Mikor ébredtek már végre fel?!

337 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://miezacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1005808804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.11. 11:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wallstreetbull 2014.02.12. 10:45:49

@Muad\\\'Dib: Témánk, a Fidesz neobolsi hatalomgyakorlása szempontjából, másodlagos dologról írsz. Mindenütt a világon voltak, vannak, lesznek emberek, akik a közvagyon és a magánvagyon között különbséget tesznek
(különben fel lehetne mutatni olyan országot, ahol nincs adócsalás, fekete gazdaság).
A fidesz viszont nem tesz különbséget, einstandolja mindkettőt. Ez pedig páratlan azon országokban, ahol jogállam létetik, s emiatt (sem) lehet már Magyarországot jogállamnak nevezni !

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2014.02.12. 10:47:53

@Wallstreetbull: @Bellagio:
Volt lehetőséged másként dönteni?
Ha volt, akkor miért nem döntöttél másként!

Ne utólag sírjál egy elszalasztott lehetőség miatt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2014.02.12. 10:50:46

@Wallstreetbull: Szedd már le a hályogot a szemedről! Magyarországon még soha nem volt demokrácia, folyamatosan feudális rendszer van, csak épp nem mindig ugyanazok terrorizálják a lakosságot...

Nézzél már szét egy kicsit, és mutasd meg azt az időt, amikor volt egybefüggő 10 év, hogy nem így volt?

nu pagagyí 2014.02.12. 10:53:28

@Magánvéleményem: Nem hitelből finanszírozták a magánpénztárakat, hanem a munkáltatók fizettek be valódi pénzt a dolgozók számláira saját árbevételükből.

A költségvetési hiány és eladósodás ettől független folyamat. Oka a pazarló állam, a reformálhatatlan közszolgáltatások és társadalombiztosítás, valamint a versenyképtelen magyar gazdaság. Győzött az ingyen ebéd legyűrhetetlen vágya.

Az idiótán optimistára hangolt lakájmédia hozsannázása mellett, az MNYP-k kifosztása után sem lett jobb a helyzet. A költségvetési hiány csak a mesében csökkent, az eladósodottság rendületlenül nő.

A tényeket a Fidesz által hamisított statisztikák sem rejtik el. A hiányt a költségvetési intézményekben rejtegetik, azok adósodnak el a kormány helyett. Az orosz hitelt is nyilván az MVM fogja felvenni, de ugyanúgy az államnak kell majd visszafizetnie, ahogy az IMF hitellel tette.

Az ország lecsúszása ebben a ciklusban felgyorsult. Pénzünket nevetségessé tették, kötvényeink bóvli kategóriába kerültek, jövőt szolgáló beruházás nincs, az emberek rezsitámogatás nélkül már fűteni sem tudnának. Egyre kevesebb ténylegesen foglalkoztatott és csökkenő számú adófizető tartja el a kevesebb gyereket produkáló, elöregedő társadalmat.

Az ország jövőjével nem törődő, valós teljesítményre képtelen kislétszámú vagyonos réteg megtagadta a szolidaritást saját népével. Az állam hathatós támogatásával a szegények kifosztásából származó pénzét Svájcba és más adóparadicsomokba menekítette.

A teljesítőképes, de itthon esélyt sem kapó fiatalok tömegesen menekülnek az országból, miközben rendületlenül ömlik a hazugság minden csövön az emberek nyakába, hol ájtatosra, hol harciasra, hol cinikusra hangszerelve.

Wallstreetbull 2014.02.12. 10:55:22

@Magánvéleményem: "A lenyúlás az lett volna, hogy nincs lehetőséged másként dönteni."

Nálad a presszió alatt hozott döntést szabad döntésnek hívják ?!! A kényszer következtében való tulajdonhoz jutást nem lopásnak vagy rablásnak hívják ?!!

Ez a baj, hogy ha nektek a Nagyvezír azt mondja, hogy mostantól a lósz*r a legfinomabb desszert, akkor ti onnantól ugyanazt mondjátok !
A még nagypbb baj, hogy úgy tűnik: el is hiszitek. :(

nu pagagyí 2014.02.12. 10:55:51

@vuvuzela importőr: Olvasd el mégegyszer amit az SZJA-ról írtam, hátha megérted. Annyit súgok, hogy van különbség a közvetlen és közvetett adók célja és hatása között.

csak egy néző 2014.02.12. 10:57:16

Friss hír !!!!!
Orbán Viktor meghitt, bensőséges ünnepség keretén belül felavatta a Kecskeméti Mercedes gyárat!

Wallstreetbull 2014.02.12. 10:58:48

@Magánvéleményem: "Volt lehetőséged másként dönteni?"

Igen, a halántéknak szegezett fegyver a szabad választás kikényszerítésének legklasszikusabb módszere ! :))

nu pagagyí 2014.02.12. 10:58:54

@mizie: Nekem is van egy olyan érzésem, hogy a "jobboldal" elfoglalta a politikai paletta két szélét. Ők most a szélsőbal (Fidesz) és a szélsőjobb (Jobbik). Ha minden igaz, az ellenzék lett a centrális erőtér.

♔bаtyu♔ 2014.02.12. 10:59:09

Lehet itt problémázgatni, ballibsi kollegák, de a kulcsszó itt a bizalom.

Jobboldali kormány idáig még egyetlen ballibsi megmozdulást, tüntetést sem vert szét. Aki problémázik 2006.okt.23-án, akkor annak mondom a későbbieket, amikor teljesen békés jobbikosokat vertek szét a rendőrök, majd nem sokkal később üldögélő jobbikosokat fújtak le. Erre odafigyel az is aki nem jobbikos, pláne úgy, hogy az SZDSZ vagy az MSZP 1998-2002 között sokkal különbeket is megcsinált. (Az SZDSZ hetekig sátorozhatott a parlament előtt, Lendvaiék pedig havi rendszerességgel vonultak fel, gondosan kiválasztva a pénteki csúcsforgalmat).

Ez nem panaszkodás, én nem várom el azoktól hogy valóban demokratikusak legyenek, akikről Grósz mondta, nem átcseréljük a mentét, csak átgomboljuk. Idő kell nekik, hogy már ne az ellenzékükre, hanem a gazdaságra koncentráljanak, azaz elhagyják a kommunista tempót. Na meg persze ahhoz is, hogy felismerjék, nem kell folyton maguk elé tartani az iszonyú gáz libsiket, hogy külföldön is elismerjék őket, jól kell kormányozni és kész. Nem New York zsidói választanak itthon, hanem a magyar nép.

De azért az erkölcsi fölénnyel várjunk már még vagy húsz évet.

Bellagio 2014.02.12. 10:59:36

@Magánvéleményem: 2014.02.12. 10:47:53

Nos, csak reszben van igazad, nagyon kicsi reszben. Az itt kommentelok jelentos resze feltehetoleg koveti a gazdasagi es politikai esemenyeket es tudatosan dontott, mert tudataban volt, hogy volt valasztasa. De a valasztokoru lakossag nagyobb reszere inkabb Churchill mondasa igaz:

"The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter."

Szoval ezt nem lenyulasnak nevezni a legnagyobb korlatolt oktondisag.

♔bаtyu♔ 2014.02.12. 11:00:11

@nu pagagyí: Azt elhiszem, hogy van egy olyan érzésed. Még szerencse, hogy szinte csak neked:))

Muad\\\'Dib 2014.02.12. 11:00:46

@Wallstreetbull:
Számomra nem másodlagos fontosságú az "azért jobb, mert csak az utolsó Ft közpénzt lopják el" hozzáállás. Hanem elsődleges és tragikus. Meglehetősen sokan pont ezért nem fognak elmenni szavazni. Mert elegük van abból, hogy centivel kell méricskélni, hogy a két s*arkupac közül melyik a kisebb, és annak örülni.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2014.02.12. 11:03:58

@nu pagagyí: Érvelésed megállná a helyét, ha a nyugdíjakat, melyeket a kötelező manyup bevezetése előtt UGYANABBÓL a pénzből finanszíroztak, lecsökkentették volna annyival (arányaiban) amennyivel csökken az a forrás, amit a nyugdíjak folyósítására lehet fordítani.
Mivel ilyet nem tettek, a továbbiakban más forrásból, jelen esetben hitelből finanszírozták.

@Wallstreetbull: Neked a döntéskor pisztolyt tartottak a fejedhez? Bántalmaztak? Elrabolták a hozzátartozóidat? Légyszíves mondd el hogyan presszionáltak téged?

Én szabad döntést hoztam. elolvastam a tájékoztatót amit a manyup küldött, és eldöntöttem mit akarok.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2014.02.12. 11:06:58

@Bellagio: Akkor bizony a bankok is lenyúlják az embereket a hitelek esetében....

ob.szerver 2014.02.12. 11:09:02

@Magánvéleményem:

"Én szabad döntést hoztam. elolvastam a tájékoztatót amit a manyup küldött, és eldöntöttem mit akarok."

Volt kép opciód. Megtartod a manyupodat vagy odaadod Orbán Viktornak, hogy a sokéves megtakarításból javarészt folyó kiadásokat finanszírozzon.

Te az utóbbi mellett döntöttél.

Na ezért nem érzed jól magad a XIII. kerületben.

safranek 2014.02.12. 11:09:07

Még nem sokkal a rendszerváltás után, amikor arról volt szó, hogy volt kommunisták ülnek a parlamentben (számszerint többen voltak a jobboldalon), valamelyik képviselő a következőt mondta, : "mindíg csak a másik kommunistája a büdös".

Most ugyan ez van : "mindíg a másik mutyizója a büdös"

Bellagio 2014.02.12. 11:09:15

@♔bаtyu♔: 2014.02.12. 10:59:09

Szerinted ha ballibsi hordak vernek szet a varost, akkor a jelenlegi kormany nem verne ugyanugy szet oket hanem csak tetlenul nezne?

Ugyan maaaar, ne legy naiv.

ingyenebed 2014.02.12. 11:09:33

@ poszt toló:

drága jobboldali barátaid nem változtak meg, ilyen rhadékok voltak mindig, csak nem hitted el.

lsd Márai naplója vonatkozó része.

ideje lenne felébredned és rendes emberekkel barátkoznod.

Wallstreetbull 2014.02.12. 11:09:44

@Magánvéleményem: "Magyarországon még soha nem volt demokrácia, folyamatosan feudális rendszer van"

Minden országban az volt, amikor elindult a demokratizálódás útján, hogy "azelőtt sose volt demokrácia".
Amúgy a demokrácia/autokrácia páros nem a "folyik áram/nem folyik áram" egybites világa. A kettő között számtalan átmenet van, nincs tökéletes demokrácia még Skandináviában vagy Svájban sem, mint ahogy nincs tökéletes autokrácia (diktatúra) sem, mert mindkettőt emberek csinálják (bár utóbbi esetén Pol Pot, vagy Kim akárki rendszerei majdnem elérték ezt az állapotot).

Magyarország 1988-90-ben elindult egy bizonyos úton, hogy közeledjen a demokratikus jogállamok felé. A pocakos felcsúti gőzerővel azon dolgozik, hogy ezt megakadályozza, mert azt (nagyon helyesen) a hatalom, az ő hatalma korlátjának tartja. Vagy ahogy kifejtette, nekik nem a (bolsi) rendszerrel volt annó bajuk, hanem azok működtetőivel.
Magyarul azt sajnálta, hogy nem ő volt Kádár.

high up! 2014.02.12. 11:10:13

´és akkor jött Trollbán eftárs a Bandzsa majmával és elenyúlak 3 millió ember manyup felhalmozását, hogy átpakolják a felső 10% (mintegy 300 ezer ember) magánszámlájára az egykulcsos szja-n, a végtörlesztésen, a közbeszerzések alkotmányos költségén, a rezsicsökkentésen, az 50 milliárdos hübéres gázosztogatáson és hasonlókon keresztül.

És a sok hasznos hülye fidióta milliónyi manyup-károlsultja az élete és vére árán is lelkesdül ezért, hogy ez márpedig milyen jó neki.

Mert ez Nemzeti, trallala!

Knorr 2014.02.12. 11:12:30

@Magánvéleményem: "A TE döntésed volt"

miközben az állam megzsarolt hogy ha megtartom, akkor köszöni szépen hogy eltartom a nyuggereket, de vénségemre nem fog cserébe nekem is nyugdíjat fizetni.

MACISAJT 2014.02.12. 11:12:32

Az un. "rendszerváltás" óta eltelt 23 év alatt a két fajta igazgatás között mégis kimutatható a lényegi különbség.

Éspedig az hogy míg a 8(+4) év ballibák kormányzása alatt mindig "suchmannositottak", eladtak szinte mindent, MOL-tól párnagázig,MÁV Cargo-tól Postabankig, Posta székháztól az Airportig (de még a Malévot is egy abramovicsnak, áldassák érte a neve)ez a pénz is eltűnt(ahogy a többi is) és az ország mégis a tönk szélére került, amit már egy Lehmann Brothers bedőlés is elfújt......

ehhez képest Orbánék visszavásárolják az elkotyavetyélt állami tulajdont és még jut is
pénz fejlesztésekre.
Ha zongorázni tudnám a különbséget, én volnék Chopin.

Olyanok ezek az érdekes "igazgatási" különbségek, mint a Magyar Nemzeti Banknál, ahol egy simor-karvalits-király júlia trojka "harcolt" évekig 7%-os alapkamattal a 3%-os inflációéért(nekik soha nem jött össze.)
Ahogy eltakarodtak, láss csodát: infláció is 30 éve nem látott alacsony szintre zuhant, no meg az alapkamat is..És a napokban kiderült hogy eltűnt 206 milliárd forintos , ez évre tervezett(!) MNB veszteség is, ami jövőre az állami költségvetésnek kellett volna pótolnia...

A titok a lopások természetében rejtőzik.
Mert abban nincs vita hogy mindkét oldal (és holdudvara) lop (csal, hazudik.)

Csakhogy míg Orbánék ezt házon(illetve:hazán) belülre művelik...
addig a másik(sötét) oldal komprádorai nem elégszenek meg azzal hogy a saját zsebeiket megtömködik...
hanem még a külföldi maffiákat is etetniük kell.
Így jutott alattuk Magyarországon szinte minden a külföldi ebek harmincadjára.
(Lásd blum esetét a böszmével.amikor már ilyen piti "telekcserés" csontoknak sem bírtak ellenállni.)

Nos, míg a Fidesz és holdudvara éhségét és lopásait még képes elviselni az ország...
utóbbiakét már nem, ezekbe rendre tönkrement.
De ha valaki tud, nevezzen meg egy sikeres utódkommunista kormányzást az EU-ban.
Egyet.

A poszt szerzőjétől meg kérdezem.
Konkrétan így néz ki a választék:

1. Fidesz-Orbánék
2. Összefogdosás.
3. Operettnácik
4. Zöldek.

Ezek közül mondja nekem a kormányzás képeseket.Iszom a szavait.

NA???SEMMI?
Gondoltam.

Bellagio 2014.02.12. 11:13:15

@Magánvéleményem: 2014.02.12. 11:06:58

Na ez mar egy uj melyseg. Szerinted kis- es kozepvallalkozasok honnan szerezhetnenek penzt az indulashoz, ha nem lennenek bankok?

A parhuzammal sajat ervelesedet cafoltad meg, mert a hitelfelvetel nem kotelezo valasztas, mig a nyugdijvagyon kerdese az volt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2014.02.12. 11:17:33

@Wallstreetbull: No, ebben egyetértünk. Ott vannak eltérések, hogy másként látunk bizonyos dolgokat, pl manyup, 2006.okt.23 stb.

Az általatok úgynevezett földmutyi is szükséges volt, mert a földek jobbára balos pártérdekeket szolgáltak, és most szerencsétlen módon jobbos pártérdekeket szolgálnak, ahelyett, hogy tényleg a helyiek kapták volna meg.

Az úgynevezett trafikmutyiban is az elosztás módját tartom kifogásolhatónak, nem azt, hogy elvették a "közértektől" a forgalmazás jogát....

Wallstreetbull 2014.02.12. 11:18:02

@Muad\\\'Dib:

Sajnos a tudatlanság egyik következménye, hogy rejtve marad az, hogy nem kell centi a méricskéléshez. A pocakos lesz*rja a jogállamiságot, ami hosszabb távon Közép-Ázsiába vezet minket gazdaságilag (is) azzal az apró különbséggel, hogy nekünk nincs olajunk (se).
Csakhogy az emberek egyik legdomináns tulajdonsága, a szellemi restség.

♔bаtyu♔ 2014.02.12. 11:19:46

@Bellagio: Épp azért írtam a későbbiekről, hogy ne hordázhass.

Egyébként bizonyára észrevetted, hogy attól, hogy te és mások hordázzák a 2006.október 23-án szétvert fideszes gyűlés résztvevőit, mások , a többség nem teszi.

Olyan ez kb. mint 56 megítélése, amely annak ellenére vált nemzeti ünneppé, hogy 40 évig volt nyilván neked a véleményed is az, hogy szétverése jogos volt, a résztvevők bűnözők voltak.

2006.október 23-a és az utána következő (bíróságokon, rendőrségeken, börtönökben) lejátszódó események az éppen ketrecéből kitörő MSZP-nek komolyan ártottak. Egyes vélemények szerint az SZDSZ épp azért támogatta ebben a politikai realitásokat abszolut figyelmen kívül hagyó Gyurcsányt, hogy ne lehessen liberálisok nélküli MSZP még úgy 20 évig kormánytényező.

Mindenesetre a jobboldal az MSZP és az SZDSZ totális szétveréséért Gyurcsányt "dicséri".

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2014.02.12. 11:19:59

@Knorr: Ezt a dolgot az a bizonyos elbitorolt alkotmánybíróság helyre tette.

Muad\\\'Dib 2014.02.12. 11:20:24

@Wallstreetbull:
Pazar! Nagy különbség van a két s*arkupac között. Hát akkor jó étvágyat a kisebbhez, én ebből a lakomából inkább kimaradnék...

♔bаtyu♔ 2014.02.12. 11:22:15

@high up!: Mégis miből fizették volna ki a Gyurcsányék által felvett IMF hitelt 4 év alatt?

Paks2 méretű összegről beszélünk.

nu pagagyí 2014.02.12. 11:22:32

@Magánvéleményem: Más adókból tették be az MNYP miatt kieső pénzt.

Csak szólok, hogy a nyugdíjkifizetések azóta sem változtak érdemben (kb. 3000 milliárd évente), de a járulékbefizetések jelentősen csökkentek, ugyanis a cégeket terhelő járulék-közterhet adóvá minősítették (ebből a nyugdíj 24% volt). A helyzet tehát jelenleg az, hogy most háromszor annyi adóval kell kitömni a nyugdíjkasszát, mint korábban, hogy egyensúlyban legyen.

Ma Baker 2014.02.12. 11:23:01

Én is teljesen egyetértek, hogy amelyik politikus trafikügyhöz nyúlt (élén Lézer Janival), vagy földet mutyizott, vagy önkormányzatokat nyúlt le, távozzon a politikából. A nyugdíj témába nem mennék bele, mert aki csak addig lát, hogy "Ez tegnap még az enyimé volt" és nem látja, hogy honnan irányították át azt a pénzt még a 90-es évek végén és ez miért problémás, azzal nem is érdemes.
Lázár urat leszámítva ez a megtisztítás valamelyest látszik is az új Fidesz listán.

Ellenben az "elmútnyócév" alatt legalább ugyanígy loptak és emellett nem emeltek jelentősen minimálbért, nem csökkentettek szja-t, nem támogatták a rendes dolgozó többgyermekes családokat, nem szabtak gátat se devizahitelnek, se rezsiáremelkedésnek, meg sem próbáltak közmunkaprogramot szervezni kinyalták az összes multi p.csáját és mégis 15%-kal ugrott az államadósság.
Ezt a teljesítményt szvsz lehetetlen alulmúlni.
És mivel csak a jobb oldal mutatott cselekvőképességet az elmúlt 24!!! év alatt, ezért sajnálatos módon itthon nincs más alternatíva.

Berzengő 2014.02.12. 11:24:19

@ miezecirkusz.

Erkölcs a legnagyobb problémád? Ezek a SZEKTA tagok meg a vallásukat es nemzeti érzelmüket is sutba dobtak Orban vezér alfeléért.

Épp ma csontig nyaltunk be a perzsa Iránnak.
Szijjarto tavaly Kuwaitban árulta az araboknak a történelmi (!) magyar kastélyokat.

A mi melldöngető, uber-kereszteny jobboldalunk nem hogy kussol de meg éljenzi is!

Ehhez képest, hogy a lopást/korrupciót nem ítélik el az huszadrangú kérdés.Igaz elvtelen, gerinctelen szekta tagnál miért lenne más?

Ezek a lányukat felajánlanák bármely fideszes illetőnek ha a középkori Prima Nocta elvet újra bezetnék.

Meg ki is oktatnak a saját feleségükkel, hogy hogyan szerezzen örömét a fideszes nagyságos uraknak.

Bellagio 2014.02.12. 11:24:24

@♔bаtyu♔: 2014.02.12. 11:19:46

En a TV-ben betort kirakatokat, felborult autokat, langolo bodekat lattam es sok-sok kozremukodot sallal takart arccal. Ilyen egy fideszes gyules? Ebben az esetben elnezest kerek, hogy lehordaztam :)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2014.02.12. 11:25:22

@Bellagio: A hitelesek választási lehetőségei:
-a Felveszem a hitelt a bank feltételei szerint
-b nem veszek fel hitelt

Választási lehetőségek voltak a manyup esetében:
-a Rendelkezek arról, hogy megtartom a számlámat
-b Nem rendelkezek róla, és visszatérek az állami kasszához 100%-ban

A bankok esetében nem nagyon van lehetőséged eltérni a banki jogászok által, a bankok érdekében megfogalmazott egyoldalúan a bankoknak kedvező sablontól, mert ilyen igény esetén nem kapsz hitelt... Ennyi.

Knorr 2014.02.12. 11:26:10

@Magánvéleményem: "Ezt a dolgot az a bizonyos elbitorolt alkotmánybíróság helyre tette. "

a zsarolás megtörténtén semmit sem változtat. és akkor a temérdek hazugságot ami elhangzott nem is néztük, vagy azt hogy annak kell nyilatkozni aki nem akar lemondani a tulajdonáról.

ez kb azzal ekvivalens, hogy az állam elveszi a lakásod ha nem nyilatkozol, de ha nyilatkozol, akkor kiiratkozol az állami egészségügyból.

♔bаtyu♔ 2014.02.12. 11:26:53

@Bellagio: Hol láttál te 2006.október 23-án lángoló bódékat, felborult autókat?

Még szeptember 27-én a TV székháznál is csak egyetlen autót gyújtottak fel.

nu pagagyí 2014.02.12. 11:29:26

@♔bаtyu♔: Abból, hogy nem költötték el. A hitel arra kellett, hogy elrettentsék a forintárfolyam esésére játszó spekulánsokat. Addig persze nem lehet visszaadni, amig nem stabilizálják a forintot. Egyébként most is minden hitel visszafizetéséhez újabb hitelt vesznek fel. Az IMF-hitelt is kötvénykibocsátásból származó pénzből fizették vissza. Az adósságállományt úgy lehet leépíteni, hogy kevesebb hitelt vesznek fel, mint amit visszafizetnek. Ehhez növekvő gazdaság, kisebb állam, vagy a nép kifosztása kell. Az előző ciklusban az első kettővel kísérleteztek, a jelenlegi ciklus az utóbbival próbálkozik.

Knorr 2014.02.12. 11:29:43

@Ma Baker: "A nyugdíj témába nem mennék bele, mert aki csak addig lát, hogy "Ez tegnap még az enyimé volt" és nem látja, hogy honnan irányították át azt a pénzt még a 90-es évek végén és ez miért problémás, azzal nem is érdemes."

az szja csökkentést is úgy irányították át a 2010-es évek elején, hogy korábbi állami bevételből lett magán. tessék azt is visszalopni, de izibe. hisz ez problémás.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2014.02.12. 11:30:28

@Knorr: Annak kellett nyilatkoznia, akikből kevesebbre számítottak, és persze volt benne némi politika is, mint minden választási lehetőség esetén. Nem kell annyi TV-t nézni mert elhülyülsz :-)

Wallstreetbull 2014.02.12. 11:31:00

@MACISAJT: "és még jut is
pénz fejlesztésekre"

Ha nem lennénk tagjai az Uniónak, amit annyira gyülöl a Pocakos, egy büdös kanyi se jutna "fejlesztésekre" ! Azaz nem gazdagodnának a haverok és rokonok 1000-rel.
Ez a nagy dilemmája a Pocakosnak, hogy kell a zsé, majd meg vesznek érte, de nem kell a hatalmát korlátozó EU-s jog- és intézményrendszer.
Marad neki az örök harc, puskaposzag, mozgósítás, háború, ütközetek stb.

Biztos abból indul ki, hogy Castro is 55 éve állandó harban tartja az országát, és még mindig megvan a hatalma.
Igaz, hogy közben Latin-Amerika egyik legfejlettebb országából az egyik legszegényebb lett.
A mi jövőnk is ez--- :(

Bellagio 2014.02.12. 11:31:13

@Magánvéleményem: 2014.02.12. 11:25:22

lsd. Churchill

Mara ennyi eleg volt a politika es gazdasag vilagabol, back to life, viszlat :)

csak egy néző 2014.02.12. 11:36:41

Egy mai hír!!
Micsoda sikert ért el a nagy nemzetvezetőnk. Hurrrrááááá!!!
Senki sem szólt Szíjgyártó pubinak, hogy ezt a szerződés már egyszer megkötötte Medgyesi Péter??????
"Orbán Viktor beszámolt a kínai központi bank, a Bank of China elnökével szerda reggel folytatott tárgyalásáról is, amelyen megállapodtak: a Bank of China Magyarországon hozza létre regionális központját, és egy fiókhálózatot is kiépít a közép-európai aktivitást mutató kínai cégek pénzügyi kiszolgálása érdekében."

"HVG 2003/04 01.25. 14.

NYIT A BUDAPESTI BANK OF CHINA.

Jövő héten megkezdi működését a Bank of China (Hungária) Hitelintézet Rt. A második legnagyobb kínai bank, az állami tulajdonú, pekingi székhelyű Bank of China (BC) tavaly áprilisban alapított 2,7 milliárd forint jegyzett tőkével magyar leánybankot (HVG, 2002. október 5.), amelyet a cégbíróság január 8-án jegyzett be, s mint kedden közzétették, a működési engedélyt is megkapta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől. A bank igazgatóságának a kínaiak mellett két magyar tagja is van: Schiffer Péter, aki a BC 1997 óta működő budapesti képviseleti irodáját irányította, és Fekete János, az MNB egykori elnökhelyettese. Az anyabank a regionális központ szerepét szánja a magyar leánybanknak, s elsősorban a kínai kolónia, illetve a Távol-Kelettel kereskedő vállalatok részére kíván szolgáltatást nyújtani."

Szólni kéne Viktornak, ha hazajön, nehogy mégegyszer átadja ebben a nagy választási sikerpropaganda közben a Mercedes és az Audi gyárakat is.

♔bаtyu♔ 2014.02.12. 11:36:49

@nu pagagyí: Az IMF hitel egyrészét nem költötték el, az összes többi felvett (ennek többszörösét) hitelt viszont igen.

A hitelek azért kellettek, mert Gyurcsányék alatt az államháztartás hiánya igen rendesen elszállt. Magyarul a GDP növekményt teljes egészében hitel finanszírozta, nyilván ezzel tervezte Gyurcsány kihúzni 2010-ig, ami nem jött össze és ezért kellett már jóval előbb az IMF hitel. A többi hitel ekkoriban már elérhetetlen volt.

Wallstreetbull 2014.02.12. 11:37:00

@Muad\\\'Dib: "én ebből a lakomából inkább kimaradnék..."

Ahhoz ki kell vándorolnod. Csak a legnaívabbak hiszik, hogy a demokrácia nem a legkisebb rossz választásáról szól mindig, merthogy ugyanis a hatalom egy piszkos dolog, még a demokráciában is - a demokráciánál jobbat viszont még nem találtak ki.

(Olyan ez, mitha csak 15 évesnél öregebb kocsik közül választhatsz, azaz meg kell keresni a sok sz*r közül a legkevésbé sz*rt.)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2014.02.12. 11:39:29

@nu pagagyí: HA a székház esetében rendet tett volna az az alakulatnyi felszerelt rohamrendőr amelyik két utcával arrébb állt alakzatban, parancsra várva, akkor nem lett volna október 23-án semmiféle rendzavarás... De, nem véletlenül nem lettek rávezényelve a rendbontókra, mert azok jelentős része provokátor volt, így jogot formáltak arra, hogy október 23-án szétverjék a fityisz nagy-gyűlést, és alaposan megterrorizálják az ellenzéket. Nem véletlen volt, hogy lehullottak az azonosítók, nem véletlen volt, hogy minden törvényes és elérhető törvénytelen eszköz használatát megengedték az egyenruhás bűnözőknek. Naná, hogy egyenruhás bűnözők, ha nem tartják be a törvényeket a törvény "őrei".
A mai napig tele van az internet azokkal a videókkal, amik bizonyítják, hogy a törvény őrei törvénytelen eszközöket és módszereket használtak, ami egy demokráciában megengedhetetlen, de mint mondottam itt sose volt demokrácia, itt a mindenkori kormány diktatúrája van.

Most a libsik vannak a bütykös végén :-)

Peterpapo 2014.02.12. 11:39:53

Nem értem a blogírót. Miért várja el hithű orbánistáktól, hogy erkölcsi érzékük legyen? Sosem volt nekik az, hiszen orbánisták. Ennek okán önálló gondolkodásra sincs készségük, hiszen megszokták már, hogy azt kell gondolniuk és mondaniuk, amit Viktor mond. És csak simán elfogultak, mint egy szülő a saját gyerekével, így, bizonyos esetekben, az értékítéletük is közelít a nullához.

Wallstreetbull 2014.02.12. 11:42:53

@Magánvéleményem: "Választási lehetőségek voltak a manyup esetében:
-a Rendelkezek arról, hogy megtartom a számlámat"

Ugye csak elfeledkeztél róla és nem direkt csúsztatsz ? :)
Miszerint a kérdés úgy hanzott:
Rendelkezek arról, hogy megtartom a számlámat, de ebben az esetben elveszítem létjogosultságomat az állami nyugdíjra.

(Az már csak hab a tortán, hogy egyik választás automatikus volt, a másikhoz viszont hivatali keccsölés kellett...)

Silent Bob 2014.02.12. 11:42:59

@♔bаtyu♔: a tankot nem 23-án loptátok?

Silent Bob 2014.02.12. 11:46:14

@Wallstreetbull: "Rendelkezek arról, hogy megtartom a számlámat, de ebben az esetben elveszítem létjogosultságomat az állami nyugdíjra."
Kiegészítve azzal, hogy azért a sápot beszedik tőled is.

nu pagagyí 2014.02.12. 11:48:01

@MACISAJT: Orbánéknak kevés volt az évi százmilliárdos veszteséggel működő MÁV és a hasonló paraméterekkel rendelkező BKV. Egy erős államnak valóban kell még 100 ilyen lepusztult/lepusztítandó cég, hogy legyen mire adót szedni. A másik probléma, hogy a működő cégek felvásárlása olyan pénzeket von ki a gazdaságból, amit másra is lehetne fordítani, például a gazdaság fellendítésére a cégeket érintő adócsökkentések révén, de felsőoktatásra is, hátha kamatozódna a jövőben.

Mégis mi az értelme ennek az első látásra is ostoba gazdaságpolitikának? Van neki. El kell helyezni a klientúrát kényelmes, jól fizető állásokba. Ezt egy tartósan veszteséges állami cég is kiválóan tudja biztosítani. Nem kevésbé fontos az is, hogy az állami cégek zsíros megrendeléseket tudnak biztosítani a közösség kárára, az udvari beszállítóknak. Nem szempont ugyanis a gazdaságosság. Az állami cégek tehát pénzmosó funkciót töltenek be a maffiaállamban. Közpénzt konvertálnak magánpénzzé.

Hohó60 2014.02.12. 11:54:13

@mizie:

"A vicc az, hogy ... a jobbosok nem is veszik észre/nem érdekli őket, hogy amit itthon a Fidesz jobboldalinak akar beállítani, az a világon mindenütt szocialista,"

De akkor viszont a balosok meg azt nem veszik észre, hogy amit a balodal nekik bead, az meg sok tekintetben jobbos. De nem ezért szóltam hozzád, csak eszembe jutott.

Nos, egyetértek veled jobbosként, hogy a Fidesz rossz dolgokat tesz sok területen. Ez nekünk egy komoly tudathasadást okoz, hiszen ugyanakkor az meg teljességgel lehetetlen, hogy a Magyarországot nácizó, lejárató, és nem melleslegesen tízerez milliárdokkal szétlopó, minden lélegzetével az országnak ártó szedeszmp ismételten hatalomra kerülhessen.
Ha Isten elrendeli, hogy ma éjjel mindenképpen betörnek hozzád, de választhatsz: az egyik betörőd csak kirabol, a másik viszont az életedet is elveszi, akkor gondolom Te is az elsőt választod. Az gondolom, nem lehet vitás, hogy a második választása a szadeszmp-t jelenti.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy hazánkban az utóbbi hetven évből hatvanat a szadeszmp különböző platformjai voltak hatalmon, és láthatjuk, hová jutottunk ennek következményeként.

Wallstreetbull 2014.02.12. 11:55:05

@Peterpapo: "Nem értem a blogírót. Miért várja el hithű orbánistáktól, hogy erkölcsi érzékük legyen?"

No igen. Egyre inkább úgy néz ki, hogy az "erkölcsi érzékkel rendelkező orbánista" kb. olyan, mint a vegetáriánus jegesmedve ! :

nu pagagyí 2014.02.12. 11:55:24

@Magánvéleményem: Volt felmentési kísérlet, bár elég szánalmasra sikeredett. Elég, ha csak az elakadt vízágyúra gondolunk. A kudarc okairól talán Pintér haverját, Gergényit kellene megkérdezni, ha már összeesküvési-elméleteket bogozunk. Nekem például feltűnő volt a Hír TV aktivitása és informáltsága. Még töltényt is vitt a riporter a helyszínre, hogy alátámassza az előre megírt forgatókönyvet, mely szerint a rendőrök belelőttek a tömegbe. A képeken mindeközben az látszott, hogy a felheccelt csőcselék botokkal veri a fiatal, tapasztalatlan őrséget, akik alig tudnak bemenekülni a kapu mögé.

Wallstreetbull 2014.02.12. 11:57:43

@Hohó60: "amit a balodal nekik bead, az meg sok tekintetben jobbos"

Mi abban a furcsa, hogy egy neobolsihoz (azaz fideszeshez) KÉPEST egy szocdem jobbos ?!

Wallstreetbull 2014.02.12. 12:02:42

"az egyik betörőd csak kirabol, a másik viszont az életedet is elveszi, akkor gondolom Te is az elsőt választod"

Így van. Ezért nem szabad a saját kertje végébe közpénzből stadiont építő, Nyugat helyett az autokrata Oroszországot és Közép-Ázsiát (röviden: a szovjetuniót) választó pocakos egyeduralkodót választani, mert nemcsak a mi életünket, hanem még az unokáink életét is elveszi !

nu pagagyí 2014.02.12. 12:03:14

@Hohó60: 1526-tól csak 60 évet volt hatalmon a baloldal. Nem alattuk fogyott el az ország. A másik probléma, hogy a jelenlegi baloldal nem akar kommunizmust, szociáldemokraták. A liberálisok meg pláne nem, ők az egyén lehető legteljesebb szabadságát óhajtják. A jobboldal viszont nem változott, ugyanaz az avítt feudális szemlélet hatja át, ami országunk lemaradottságát konzerválta.

Knorr 2014.02.12. 12:06:06

@Hohó60: "Ha Isten elrendeli, hogy ma éjjel mindenképpen betörnek hozzád, de választhatsz: az egyik betörőd csak kirabol, a másik viszont az életedet is elveszi, akkor gondolom Te is az elsőt választod. Az gondolom, nem lehet vitás, hogy a második választása a szadeszmp-t jelenti."

Isten (Orbán) azt is elrendelte hogy ne gondolkozzál? Az elmúltnyolcévben elvette a szadeszmp az életed?

Hohó60 2014.02.12. 12:13:27

@Wallstreetbull:

A magyar viszonyok komikusak, hiszen mindkét oldal 180 fokos fordulatot vett bizonyos kérdésekben. Kell egykulcsos -nem kell, kell atom-nem kell, orosz-nem orosz, stb...
Tehát először is egyik oldal hívei sem sok mindent vethetnek a másik szemére e szempontból.

Másrészt pedig ő azt írta, hogy a hülye jobbosok nem veszik észre... Akkor ezek szerint abalosok is ugyanakkora hülyék, mert ők meg a baloldal valójáan jobbos elemeiről nem veszik észre.

Wallstreetbull 2014.02.12. 12:17:32

@Knorr: "Az elmúltnyolcévben elvette a szadeszmp az életed?"

Számára hogyne ! Hát élet az olyan, amit nem Felcsútról irányítanak, megmondva tutira, hogy mi a jó és mi a gonosz ?!!

ertelmetlensegi 2014.02.12. 12:19:16

A Fidesz-KDNP kitömte a zsebeiket pénzzel.

miezacirkusz 2014.02.12. 12:20:09

@MACISAJT: "Nos, míg a Fidesz és holdudvara éhségét és lopásait még képes elviselni az ország...
utóbbiakét már nem, ezekbe rendre tönkrement.
De ha valaki tud, nevezzen meg egy sikeres utódkommunista kormányzást az EU-ban.
Egyet.

A poszt szerzőjétől meg kérdezem.
Konkrétan így néz ki a választék:

1. Fidesz-Orbánék
2. Összefogdosás.
3. Operettnácik
4. Zöldek.

Ezek közül mondja nekem a kormányzás képeseket.Iszom a szavait.

NA???SEMMI?
Gondoltam."

Válasz:
Kíváncsiságból: hány mp telt el a Semmi és a Gondoltam között? 2 mp? Türelmes ember vagy...

Azzal amit írsz, az a baj, hogy a fele sem igaz. A Fidesz lopásait képes elviselni az ország? Ezt hol hallottad? A mélyszegénység nőtt. Számszakilag. A kivándorlások száma nőtt. Számszakilag. A beruházások csökkennek. Én egy vállalkozásnál vagyok, ahol az általános költség 45 %-kal nőtt meg az adók és kötelező tagdíjak miatt. Tudod te mennyi pénz az? És hol van ez a pénz, kérdezem én, amikor minden egyre szarabbul teljesít, az önkormányzatok, az oktatás, az egészségügy és folytathatnám. Ezzel a kormánnyal nem egyszerűen az a baj, hogy lop, hanem az, hogy SOKKAL többet lop, mint elődei. Egész egyszerűen "legenda" az, mire mindig hivatkoztok, hogy ezek becsületesen a magyaroknak lopnak, ballibsik meg a külföldnek - ez úgy marhaság, ahogy van. Ezért van az, ugye, hogy a jó magyar CBA kevesebbet fizet a magyar beszállítóinak mint egy multi (ezt tények bizonyítják), és drágábban adja, mint a rohadt multi.

És mint írtam, a magántulajdon sem szent itt már. Mint ahogy a jog sem. Hol hallottál te már visszamenőleges hatályú jogalkotásról? Magánjogú szerződések állam általi utólagos megváltoztatásáról a világban?

És a konkrét kérdésre könnyű válaszolni. Abból kell főzni, ami van. Összefogás.

Hohó60 2014.02.12. 12:22:36

@Knorr:

"Isten ... azt is elrendelte hogy ne gondolkozzál? Az elmúltnyolcévben elvette a szadeszmp az életed? "

Nos, amint elküldtem, rájöttem, hogy a lényeget tekintve helyes, de túl erős volt a hasonlat, elég lett volna csak anyit írni, hogy fejbe kólint az ólmosbotjával.

De a dolog érdemi részét tekintve annyi mindenképpen igaz, hogy a szadeszmp úgy tönkretette a hazámat, hogy talán soha nem lesz belőle semmi, de ha netán mégis, az nem lehet 15 évnél hamarabb.
És nagyon fontos az is, hogy nem csak az elmúlt nyolc évet kell tekinteni, hanem hatvan évet az elmúlt hetvenből, mert ez egy garnitúra az egész. Volt amikor Kádr Apró Dögei voltak hatalmon, most meg Gyurcsán Apró Vadai lennének.
Ennek a hetven évnek egy részében én is éltem, az én életemet is tönkretették, lehetőségeimet csökkentették. Soha többet nem szabad őket a hatalomnak még a közelébe sem engedni.

Wallstreetbull 2014.02.12. 12:30:34

@Hohó60: "mindkét oldal 180 fokos fordulatot vett bizonyos kérdésekben"

Hiba mindent beszopni, amit Rogán, a tanyafejlesztési programban taroló Belváros polgármestere hírdet !

A fő gond Orbán atomdöntésével nem az, hogy kell-e atom vagy sem,
hanem ha kell, akkor az nem puccsszerűen kell, kizárva minden szakmai és nem szakmai vitát. eltitkolva egy csomó lényeges szempontot, adatot, feltételt; mutyiban konspirálbva meghozni a döntést a magyar állam 1000 éves fenállása alatti legnagyobb beruházásról, amely minden magyar család nyakába 1 millió forintos adósságot tesz !

Persze mit várhatun k Orbántól ? Ismét csak azt tette, ami lényege. Uralkodói döntést hozott.

Wallstreetbull 2014.02.12. 12:35:41

@Hohó60: "a szadeszmp úgy tönkretette a hazámat, hogy talán soha nem lesz belőle semmi"

Konkrétan milyen területeken tették annyira tönkre az országot, amihez 15 évet kell kapnia a baltás gyilkosokat kiengedő új kormányzatnak ?

Knorr 2014.02.12. 12:36:54

@Hohó60:

"szadeszmp úgy tönkretette a hazámat, hogy talán soha nem lesz belőle semmi, de ha netán mégis"

és akkor a Fidesznek cserébe el lehet nézni hogy 3 millió embert meglop? Magántulajdonra teszi a kezét ? fent van a poszt el lehet olvasni a bűnlajstromot. Semmivel sem jobbak.

Knorr 2014.02.12. 12:41:01

@Hohó60: "És nagyon fontos az is, hogy nem csak az elmúlt nyolc évet kell tekinteni, hanem hatvan évet az elmúlt hetvenből, mert ez egy garnitúra az egész. Volt amikor Kádr Apró Dögei voltak hatalmon, most meg Gyurcsán Apró Vadai lennének."

aha, és a rengeteg fideszes exkomcsi ? kövér laca, pintér józsika ? pozsgay a diszkommunistájuk? az hogyhogy rendben van ? pontosan a posztban megénekelt szemellenzős kettős mércével rendelkezel.

ob.szerver 2014.02.12. 12:51:55

@Hohó60:

"a szadeszmp úgy tönkretette a hazámat, hogy talán soha nem lesz belőle semmi"

Nem kellene beszopnod a legprimitívebb fideszes propagandát.

Lássuk inkább a tényeket.

Volt viszont egy válság, amit a fideszpropaganda nagyon sikeresen varrt a szoclib nyakába. A válság nélkül a 8 év alatt a GDP növekedés 30% felett lett volna, bekövetkezett volna egy 40% körüli életszinvonal emelkedés (ami hiba, és az osztogatás súlyos károkat okozott), miközben az államadósság mértéke hatvanvalahány százalék maradt volna. Nem volt egy sikertörténet, és tény, hogy több keleti ország jobb teljesítményt nyújtott. De messze nem volt olyan lesújtó, mint ahogy az a propaganda hatására az emberek, beleértve a jelenlegi ellenzékieket, tudatában él.
Különösen nem olyan lesújtó, mind az emútnégy közjogi, társadalmi, gazdasági rombolása, a stagnálás, jövőfelélés, milliók elnyomorádása és a teljes kilátástalanság.

Én számokról és tényekről beszélek. Lehet velük vitatkozni, de nem negyon érdemes.

Hohó60 2014.02.12. 13:01:32

@Wallstreetbull:

pl gazadasági csőd 2006-2007-ben, amikor a világon MINDEN (más)ország száguldott felfelé a bullban? Amikor a kormányzást átvették, még az élvonalban voltunk a térségben. asmikor átadták, olyan toronymagasan voltunk utolsók, hogy reményünk sincs a felzárkózásra jó ideig.
Gondolom, erre sem emlékszel

Wallstreetbull 2014.02.12. 13:11:03

@Hohó60: "pl gazadasági csőd 2006-2007-ben"

Stagnálás volt, nem csőd.
Ennyi ? Ez az ország és a te nagy "tönkretételed", amit csak 15 éves korlátozás nélküli hatalommal, azaz egyeduralommal, a jog pofánköpésével (lásd visszamenőleges jogalkotás), a magántulajdon lesz*rásával, a nyomorgók számának növelésével, a tehetősebbek való több pénz juttatásával lehet korrigálni ?!

ob.szerver 2014.02.12. 13:21:54

@Hohó60:

"gazdasági csőd 2006-2007-ben"

2006-ban 4%-kal növekedtünk (emlékeztetőül: 2011-14 jó, ha összesen 2%).

2007-ben megtörtént a régen esedékes gazdasági kiigazítás, és a költségvetési hiány a felére csökkent. Az ár ezért az azévei stagnálás volt. A 2008-as költségvetés már 4% alatti hiánnyal és 3% feletti növekedésel kalkulált, tehát visszatértünk volna az egyensúlyi, fenntartható növekedés Orbán által 2001-ben felrúgott korábbi időszakához, kb. 66%-os eladósodottság mellett. Ha nem üt be a válság.

Mondom, ezek tények, nem a fidesz agitprop primitív hazugságai. Utánajárhatsz ha akarsz.

Hohó60 2014.02.12. 13:25:35

@Wallstreetbull:

"A fő gond Orbán atomdöntésével nem az, hogy kell-e atom vagy sem,
hanem ha kell, akkor az nem puccsszerűen kell, kizárva minden szakmai és nem szakmai vitát. eltitkolva egy csomó lényeges szempontot, adatot, feltételt; mutyiban konspirálbva meghozni a döntést a magyar állam 1000 éves fenállása alatti legnagyobb beruházásról, amely minden magyar család nyakába 1 millió forintos adósságot tesz !"

Az atomdöntés módjával nem értek egyet, ráadásul óriási taktikai hiba is volt. Hagyni kellett volna a szadeszmp-t, hadd dagonyázzon az ügyben, hadd bizonyítsa be minden vak számára, hogy neki az ország érdeke fabatkát sem számít, kizárólag csak hatalomtechnikai szempontból tematizálja a közbeszédet ezzel.
A Fidesz kihagyta ezt a ziccert, ez nagy hiba volt, hiszen így mindenki számára világos lehetett volna, hogy a szadeszmp nem az ország érdekeit nézi.

Ez az 1 millió forintos adósság-baromság nem tudom, melyik elmebeteg fejében született meg, azt hittem hanyattesem, mikor először hallottam.
Mert energiára szükségünk lesz, akár atomerőművel, akár mással kell majd azt eőaállítani. Senki sem fog ingyen semmit nekünk megcsinálni, tehát akármilyen módon kell majd energiát előállítani, arra mindenképpen hitelt kell majd felvenni. És valószínűleg, ha nem ez a megoldás lesz, akkor nem 1 milliót, hanem lehet, hogy kettőt minden magyarnak.
Ez egy borzasztóan demagóg szöveg a részetekről, arra alapoztok, hogy most a "hitel" szó szitoknak számít, eleve negatív töltete van a primitív választók fejében. Holott nincs ország a világon valszeg, amelyik nem hitelből valósítaná meg egy ekkora energiatermelő kapacitás létrehozását.

Szóval összefoglalom nektek, mert ez már több mint kettő volt:

1. Energiára szükség van
2. Ehhez akármilyen, de erőmű kell
3. Arra mindenképpen hitelből juthat csak pénz
4. Ha egy hitel jól van elköltve, akkor az hoz a konyhára, nem úgy mint a Gyurcsány-Bajnai-IMF botrány, ami a Strabag demokratákra is lett költve, meg az előtte 3-4 milliárdos költséggel épített autópályákra.

És végül: ne akarjatok már úgy tenni, mintha nem tudnátok pontosan, hogy a szadeszmp baja az, hogy esetleg kimaradnak ebből a hatalmas üzletből. Egyből lenyúlnák az első ezer milliárdot simán, az biztos.
NE FELEJTSÉTEK, HONNAN VANNAK A SIMONOK NEVÉN LÉVŐ PÉNZEK.

ob.szerver 2014.02.12. 13:45:13

@Hohó60:

"NE FELEJTSÉTEK, HONNAN VANNAK A SIMONOK NEVÉN LÉVŐ PÉNZEK."

Aki tolvaj, az bűnhődjön.

És mit szólsz, csak az egyík legutolsó botrányhoz, a gázmutyi 55 milliárdos (Simon ügy 200-szorosa), részben Orbán strómanjának offshore cégénél eltűnt összegéhez? Azt is nagy betűkkel írod? 200-szoros nagyságú karakterekkel?

Hohó60 2014.02.12. 13:46:17

@ob.szerver:

Ezek nem tények, ezek a vágyaid.
A tények:

1. Amikor a szadeszmp 2002-ben átvette a hatalmat, hazánk a térség élvonalában volt.

2. Gyurcsányék gazdasági csődbe vitték az országot akkor, amikor a világgazdaság száguldott felfelé, pénzbőség volt a világban, mindenki óriási ütemben fejlődött - kivéve Magyarországot.

3. Gyurcsányékat egy óriási IMF hitel felvétele mentette meg a fizetésképtelenségől, ami a csőd tulajdonképpeni elismerése volt. Ennek az improduktív, kizárólag csak a fizetési mérleget korrigáló hitelnek a visszafizetését úgy ütemezték, hogy az teljes egészében a következő kormányt terhelje.

4. Gyurcsányék ettől eltekintve is minden erkölcstelen segítséget megkaptak az Uniós bürokráciától, emlékezzünk Almunia gazságaira.

5. Amikor a szadeszmp átadta a hatalmat, Magyarország toronymagasan utolsó volt a régióban, végletes legyengülés állapotában volt.

6. Az a válság, ami Gyurcsányék idején volt, az semmi sem volt ahhoz képest, ami az új kormány első éveiben tombolt a világban (ír, portugál, spanyol, görög, ciprusi, máltai, stb... óriási pénzügyi válságok). Tehát az új kormány egy béka segge alatt lévő, leszakadt országot vett át egy tomboló válság kellős közepén, nyakában egy mindjárt lejáró IMF hitellel, ami teljesen improduktív módon lett elköltve (részben), tehát az ég világon semmiféle megtérülést sem hozott az országnak.

7. Természetesen a szadeszmp semmiféle támogatást sem adott az általa okozott szörnyű állapotok után a helyreállításhoz. Első pillanattól fogva mocskolódtak, külföldön minden lehetséges módon rontották az ország pozícióit, folyamatosan igekeztek az amúgy is rossz helyzetet tovább rontani, előidézni a forint gyengítését, hogy a devizahitelesek helyzete romoljon, a hozamok emelkedéásét segítették elő, hogy az ország finanszírozás többe kerüljön. Olyan állításokat terjesztettek, amiket egy magyr embernek Magyarországról még akkor sem lenne szabad mondania, ha lenne benne valami.

Szóval, bár többször írtad, hogy nézzek utána, de inkább neked kellene utánanézni.

ob.szerver 2014.02.12. 13:56:52

@Hohó60:

Te egy végtelenül ostoba ember vagy. A fidesz számít rád.

Hohó60 2014.02.12. 13:58:50

@ob.szerver:

Ezt jelenleg csak a szadeszmp-s forrás állítja, és abból általában nagyon keveset lehet elhinni.
Ha majd lesznek tények, kialakítom az álláspontomat. Amint itt is láthattad, ti voltatok azok, akik szeretett pártjaitok minden baromságával egyetértetek, én a saját oldalam hibáit is elismertem.
Szóval, majd ha nem csak szadeszmp-s források lesznek, ezzel is foglalkozni fogok.

Wallstreetbull 2014.02.12. 14:00:39

@Hohó60: "Ez az 1 millió forintos adósság-baromság nem tudom, melyik elmebeteg fejében született meg"

Tudod mekkora hitelről van szó ?
Kb. 12 milliárd Euró.
Tudod mennyi háztartás van az országban ?
Kb. 3.700.000
Tudos mennyi ma a Ft középárfolyama ?
308,31
Innentől rádbízom a számolást, és ne szégyeld ha elmebetegnek fognak egyesek titulálni, mert nem vagy az ! :)

"arra alapoztok, hogy most a "hitel" szó szitoknak számít, eleve negatív töltete van a primitív választók fejében"

Fidesz elmúltnyolcéves mantrájának a következménye lett, hogy a hitel szitokszó lett Magyarországon. Úgyhogy örülök, hogy beláttad, Orbán a választók primitívségét használta ki, hogy hatalomra került.
Senki még ilyen ügyesen nem használta ki magyarország történelemben a választók primitívségét, mint ő ! Mondhatni, ő ebben a legnagyobb.

"NE FELEJTSÉTEK, HONNAN VANNAK A SIMONOK NEVÉN LÉVŐ PÉNZEK"

Simicska csak 2013-ban naponta(!) 875 millió közpénzt kaszált --> www.hir24.hu/belfold/2014/01/10/napi-875-millio-kozpenzt-kaszalt-a-kozgep/
Ő a Simon millióival egy ultipartiba se szállna be !

Amúgy még egyszer megjegyzem: nem az atomerőmű bővítésével, nem a hitellel, sőt még csak nem is az oroszokkal van bajom, hanem azzal, hogy a Felcsúti Pocakos úgy hozta meg ezt (ráadásul titkos) döntést, mint egy fáraó.
Innentől csak hit kérdése, hogy jó döntés volt-e vagy sz*r. De amit kevesen döntenek el, ott igencsak megnő a valószínűsége, hogy sz*r lesz a döntés. Márpedig itt minden idők legnagyobb magyarországi állami beruházásáról van szó !

Hohó60 2014.02.12. 14:01:59

@ob.szerver:

Ez is a szadeszmp-s stílus része: mivel érveitek nincsenek, nem is lehetnek képtelen állításaitok mellett, ezért személyében támadjátok a másik felet.
Ez szerintem nagyon primitív dolog.

ob.szerver 2014.02.12. 14:04:28

@Wallstreetbull:

Ugyan, hagyd. Viszont az utolsó kommentjét elmentettem, mert kordokumentum. Mit eredményez, ha egy rettenetesen buta embernek a hazug pártpropaganda még át is mossa az agyát.

Knorr 2014.02.12. 14:07:10

@Hohó60: pedig ob.szerver tényleg tényeket, adatokat mondott.

na de hát mindenki abban hisz amiben akar.

amikor orbán ellenzékből fikázza a kormányt külföldön akkor hazafi.

amikor a mocsok emeszpések teszik ugyanzet akkor meg hazaárulás, és a hazát bánccsáák!!

na pont erről szól a poszt, akkora szemellenződ van hogy külön kell dolgoznod nyakizomra hogy le ne essen a fejed.

Hohó60 2014.02.12. 14:08:24

@Wallstreetbull:

Figyu, én megtanultam írni, Te tanulj meg olvasni. Nem számszakilag vitattam a milliót, hanem ennek az érvrendszernek a hazug voltára utaltam. Szóval felesleges volt a matekóra. Persze azzal nem foglakozol melébeszélés közben, hogy az energia Fidesz nélkül sem fog ám magától keletkezni 15 év múlva sem, és hogy az majd akkor is pénzbe fog kerülni, akárhogyan is kell megtermelni.
Írtál egy butaságot, ami nem szól a lényegről.

Meg azt is figyelmen kívül hagytad, hogy én is azt mondtam, helytelenítem a döntés módját.
De azért ne zavartasd magad, biztos jól elvagy ezzel.

Knorr 2014.02.12. 14:24:13

@Hohó60: "Nem számszakilag vitattam a milliót, hanem ennek az érvrendszernek a hazug voltára utaltam."

hát számszakilag nem tudod mert fingja sincs senkinek, még az azt megszavaző képviselőknek sem hogy kb mennyibe fog kerülni.

6 éve még ezt mondta Orbán Viktor:

“Tudnunk kell dolgokról. Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak, hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország felemelkedését vagy éppen meggyengülését.”

444.hu/2014/02/12/napi-kviz-ki-mondta-hogy-az-oroszokkal-nem-lehet-olyan-megallapodast-kotni-amit-tiz-evre-titkositanak/

Wallstreetbull 2014.02.12. 14:24:36

@Hohó60: "Te tanulj meg olvasni. Nem számszakilag vitattam a milliót"

Bocsáss meg, de akkor tanulj meg írni, mert az hogy "ez az 1 millió forintos adósság-baromság nem tudom, melyik elmebeteg fejében született meg", két dologot jelenthet:
tagadod a hitelnyújtás tényét vagy tagadod az összegét. Minden további dolog beégésleplező terelés, ez van ! :)
(Az összeget amúgy azért említettem, hogy az egyszemélyi döntés kolosszális horderejét érzékeltessem !)

"Persze azzal nem foglakozol (...), hogy az energia Fidesz nélkül sem fog ám magától keletkezni 15 év múlva sem."

Ellentétben veled evidenciákkal nem foglalkozom. Helyette a bizánci döntéhozatalt bíráltam, mert az - ilyen horderejű dologokban - nagy valószínűséggel fostalicska minőségű lesz, aminek terhét még az unokáink is nyögni fogják.

tarackos 2014.02.12. 14:24:49

Ők nem jobboldaliak hanem hívők. Orbánban hisznek. A hittel nem lehet vitatkozni.

Három fő ok ami miatt szeretik a fideszt egy Ipsos(?) kutatás szerint:
1) Szerelmesek Orbánba
2) Útálják a baloldalt
3) Nacionalisták

Ha ezt figyelembe vesszük nekik csak a jobbik marad, mint alternatíva.

A rizsacsökkentés sztem bekavarhatott de a fidesz tábor 2002 óta ugyanakkora max. lecserélődött a konzerv-libsi része prolikra meg nyuggerekre.

mizie 2014.02.12. 14:26:06

@Hohó60: Én még sosem szavaztam a baloldalra, de lényegében ugyanilyen eszmefuttatás (melyik lophat kevesebbet) úgy döntöttem hogy most mégis rájuk fogok.

Sose voltam baloldali mentalitású, de ami nekem nagyon fontos és nálam a mérleg nyelve, az a kultúra.

Ami most történik az olyan veszélyesen buta, hogy hosszútávú károkat is okozhat. Ilyen a baloldali kormányoknál alig volt, most pedig teljes pályán támadnak a Fekete György és Kerényi féle taknyok. Ilyen iskolázatlan és buta kulturális vezetés még sosem volt.

Hohó60 2014.02.12. 14:29:41

@Knorr:

Há' bizony ez már csak így van.
Akik külföldön magyarként arról beszéltek/beszélnek folyamatosan, hogy Magyarország csődbe fog menni, hogy Magyarországon nincs sajtószabadság, hogy nincs demokrácia, meg a fene tudja mit hazudoznak még össze, az az ország elleni hisztériakeltésnek számít ám, ami egy bizonytalan időszakban, pénzügyi válság idején súlyos száz és ezermilliárdokban mérhető kárt okozott az országnak.
Az országrontók mögött álló spekulánsok meg csak dörzsölték a kezüket, hogy micsoda pénzek esnek le egy-egy EU-parlamenti magyarellenes hecckampány, meg hasonlók után.

Egy külföldi számára nncsenek magyar prtok, csak "magyarok" vannak. Külföldi üzletfeleim állandóan az kérdezték korábban, hogy igaz amit az újságok írnak rólunk, tényleg nácik masíroznak az utcákon?
Én persze elmondtam mindenkinek, hogy ezek kommunista hazugságok, és akkor egyből mondták, hogy ja, náluk ugyanez megy, de mindenkinek nem mondhattam el. Mennyi ember nem jött ezek miatt ide turistaként, aki csak az újságokra hagyatkozott? Mennyien ne fektettek magyar eszközökbe?
És a szadeszmp nem hogy tiltakozott volna hazánk gyalázása ellen, hanem élen járt e kártékony folyamatban, még gerjesztette is pánikot, hisztériát.

tarackos 2014.02.12. 14:34:26

@mizie: A ballib csak papíron bal, ha valóban azok lennének nem nézték volna végig hogyan lesz 4 milla koldus és nem szolgálják ki gátlástalanul az összes multit. Sztem közelebb állnak a jobbhoz csak hiányzik a szimbolikája.

Knorr 2014.02.12. 14:36:04

@Hohó60: hát pedig tényleg nácik masíroznak, szerintem. szerinted meg nem. oszt ennyi. még az a különbség köztünk hogy én nem tartalak hazugnak vagy hazaárulónak azért mert más a véleményed. max beszólok valami csúnyát.

a kommunistákról meg találtam egy kis listát neked:

tumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök;
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök;
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök;
Csurka István - III/3 ügynök;
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök;
Chikán Attila - MSZMP tag;
Pintér Sándor - MSZMP titkár;
Boross Péter - MSZMP tag;
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag;
Boros Imre - MSZMP-titkár, III/2 ügynök D-8;
Balogh Gyula - MSZMP tag;
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök;
Fónagy János - MSZMP tag;
Vonza András - MSZMP tag;
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr;
Varga Mihály - KISZ titkár;
Deutsch Tamás - KISZ titkár;
Orbán Győző (Orbán apuka) párttitkár;
Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért;
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár;
Kövér László - KISZ titkár,
a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága
alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa;
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag;
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag.

mizie 2014.02.12. 14:41:04

@tarackos: Pontosan ezért tudok most rájuk szavazni, mert a jobbos értékekhez ők közelebb állnak. Igen, én azt várom el az államtól hogy tegye könnyebbé az itthoni befektetéseket (igen többek között a multiknak, akik a legnagyobb munkaadók az országban). Ha nem jön be külföldről tőke, akkor szépen lehagy mindenki minket a régióban, ahogy ez most is látható.

Nézzük már meg hol tart pl Csehország és Szlovénia. Ugyanonnan indultak, ahonnan mi, most meg EU átlag színvonalon élnek, mi pedig sokkal mögöttük, nemsokára kb Románia szintjén.

Pusztító az az ostobaság, hogy gazdaságilag elszigetelődünk.

tarackos 2014.02.12. 14:50:21

@mizie: Az a baj, hogy ők is a klientúra kapitalizmusban utaznak, semmi garancia arra, hogy nem paktálnak le megint a fidesszel. Persze lehet erre a 4 év ámokfutás után most kisebb az esély de nem nézem ki belőlük a transzparenciát. Azt sem, hogy véget vetnének ennek a perverz újraelosztásnak ami amúgy az ő lelkükön szárad.

De sokkal nagyobb baj a szánalmasan szervilis, gerinctelen elitünk és értelmiségünk amiket nem lehet lecserélni azzal, hogy más pártra szavazunk.

Hohó60 2014.02.12. 14:51:10

@mizie:

"Ha nem jön be külföldről tőke, akkor szépen lehagy mindenki minket a régióban, ahogy ez most is látható.

Nézzük már meg hol tart pl Csehország és Szlovénia. Ugyanonnan indultak, ahonnan mi, most meg EU átlag színvonalon élnek, mi pedig sokkal mögöttük, nemsokára kb Románia szintjén."

Nekem hibásnak tűnik a gondolatmeneted.
Gyurcsányék alatt még jött ide a tőke, mégis gazdasági csődbe juttatták az országot a felelőtelen költekezéssel. (Bezzeg az teljesen jó volt Almuniának, a Bizottságnak, meg a hitelminősítőknek is. Csak akkor hoztak szankciókat Magyarország ellen, amikor valaki olyan került kormányra, aki a korábbi negatív folyamatoknak véget akart vetni. Vicces ugye?)

Továbbá szerintem téves a V4 országoktól való leszakadásunk általad vetített képe is. Mert hogy ezektől az országoktól már Gyurcsány-Bajnai alatt olyan mélyen leszakadtunk, hogy az elképesztő. Viszont 2002-ben még nem ilyen volt a helyzet, ha emlékszel rá.

Hohó60 2014.02.12. 15:04:43

@Knorr:

Mindig ezzel az agyoncopyzott listával jöttök.

Ha hiszed, ha nem, én Gyurcsánynak is megbocsátanék, ha a jó oldalra átállna.
Na jó, ő nem talpas volt, mint a listán szereplők, illetve a nagy részük még az se, szóval kellene pedáloznia egy darabig, de ha őszinte megbánást tanusítana, én elfogadnám.

Egyébként én 18 éves koromban rendszeresen olvastam Marxot, Lenint,rajongtam Cohn-Bendit-ért, Marcuse-ért, Kerouac-ért, már amennyire ezek hozzáéférhetők voltak.
Most mi lesz? Felveszel a listára?

Knorr 2014.02.12. 15:07:14

@Hohó60:

"Gyurcsányék alatt még jött ide a tőke"

vajon az kinek az érdeme? és az hogy most nem jön?

fogd rá a nyuszira :)

"Csak akkor hoztak szankciókat Magyarország ellen, amikor valaki olyan került kormányra"

hápersze. mindenről a külföld tehet meg a kommennyisták. Orbán meg mindent faszául csinál. Éljen az egypárti alkotmány! A fideszes közt. elnök, a fideszes ügyész, a fideszes MNB elnök, a fideszes médiacenzor, a fideszes MTI, a fideszes MTV, a fideszes trafikok földbirtokosok.

A felcsúti hullámvasútról, stadionról, reptérről, már ne is beszéljünk.

Orbán is a miniszterel és pártelnöki fizetésből lett az ország leggazdagabb embere ugye ?

Hohó60 2014.02.12. 15:31:38

Az tény, hogy az EU a szadeszmp-t támogatta és támogatja, hiszen ők nem Magyarosrzág érdekeit helyezték a középpontba.

Csak gondolj bele, micsoda elképesztő károkat okozott a kommunista Almunia biztos azzal, hogy rejtegette Gyurcsányék hazudozásait, hamisításait.
Mivel a Bizottság eltitkolta a valóságot,illetve véletlenül nem vette észre, hogy Gyurcsányék hamis adatokat adtak meg, így azok a második ciklust is meg tudták nyerni, és továáb folytatták egyrész a korrupt rezsim kiépítését, másrészt a gazdasági mélyrepülés tovább folytatódott a semmihez sem értő "szakemberek" jóvoltából.

Ha a Bizottság nem nyújt internacionalista segítséget Gyurcsányéknak, akkor már talán 2005 végén, 2006 elején, vagy legalább a választásokon megbukhatott volna a szadeszmp, és megkezdődhetett volna az újjáépítés. Márpedig akkor a világgazdaságban olyan hatalmas fellendülés volt, hogy egy magyar csőd sokkal könnyebben feldolgozható lett volna. Ezzel szemben hagyták őket tovább garázdálkodni, és végül a csőd egy neuralgikus időszak kezdetén, a 2008-as válság előszobájában történt meg, amit a következő években még nagyobb válságok sorotzata követett. Ennek is betudható, hogy Magyarország azóta sem tudott igazán kikecmeregni a szadeszmp- csőd okozta bajból.

De Te erre azt mondod, hogy contheory.
Akkor mivel magyarázod Almunia-t, mivel, hogy Gyurcsányék ellen az Unió soha nem hozott szankciókat,mivel, hogy a leminősítések is csak 2010 után jöttek előtte semmi, pedig akkor még ezerrel száguldottnk a szakadék felé. Mivel magyarázod az IMF undorító tevékenyégét 2010 után, meg azt, hiogy úgy adtak kölcsönt Gyurcsányék megmentésére, hogy azt teljes egészében a mostani kormánynak vissza kelljen fizetnie.

tarackos 2014.02.12. 15:52:16

@Hohó60: Most sem voltak szankciók a leminősítések meg a különadók miatt jöttek. Az EB nem CSAK qurcsányékkal volt elnéző hanem mindenkivel ld. pl. görögök. A válság után viszont senkivel, ezt nem bírta fölfögni a kormány.

2llkedő 2014.02.12. 16:17:07

@Hohó60: "Ha a Bizottság nem nyújt internacionalista segítséget Gyurcsányéknak, akkor már talán 2005 végén, 2006 elején, vagy legalább a választásokon megbukhatott volna a szadeszmp, és megkezdődhetett volna az újjáépítés."

Nem újjáépítés, hanem szabadrablás.

2llkedő 2014.02.12. 16:18:55

@Hohó60: "Akkor mivel magyarázod Almunia-t, mivel, hogy Gyurcsányék ellen az Unió soha nem hozott szankciókat,mivel, hogy"

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.
süti beállítások módosítása