HTML

Mi ez a cirkusz?

Friss topikok

politika és hányinger

2013.10.07. 15:20 miezacirkusz

Fegyelmi egy kritikát megfogalmazó színdarabért

Címkék: politika kultúrharc

Nemrégiben Irtsuk ki a baloldali résztvevőket a magyar kultúrából címmel egy nagy vitát kiváltó cikket tettem közzé, amelyben szemére hánytam a mai hatalomnak, hogy milyen visszataszító módon próbálja meg ellehetetleníteni a balodali(nak tartott) művészek fellépési lehetőségeit.

Itt egy újabb példa annak, aki csak konkrét esetek kapcsán hiszi el, hogy sorozatosan a hatalomtól való félelem vagy éppen a hatalomnak való megfelelni akarás igazgatja ezt az országot. A művészetben éppúgy, teszem hozzá, mint a közélet egyéb területein. (Bocsánat - valójában akkor sem hiszi: hiszen ez csak egy elszigetelt példa. És a példa semmit sem bizonyít. Különösen, ha nem akarunk tudomást venni róla.) 

Ezúttal a szentesi gimnázium tanárai kaptak fegyelmit, mert a diákokkal a közélet visszásságait kifigurázó színdarabot állítottak színre és adtak elő. Nagy sikerrel egyébként.

Az esetről a delmagyar.hu számol be részletesen:

hhttp://www.delmagyar.hu/szentes_hirek/fegyelmit_kaptak_a_dramais_tanarok_/2352387/

Sok minden rosszat el lehet mondani az előző kormányokról, de ez a szocialista időket idéző cenzúrára való törekvés nem volt jelen. Most pedig folyton felüti a fejét. Mint a viccben:

- Mondja bátyám, aztán van-e antiszemitizmus a faluban?

- Nálunk? Antiszemitizmus? Ugyan, dehogy! Pedig nagy igény volna rá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miezacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr635555378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása