HTML

Mi ez a cirkusz?

Friss topikok

politika és hányinger

2013.09.17. 15:26 miezacirkusz

2010-ben nem volt forradalom?

Címkék: politika

Én eddig úgy tudtam, hogy 2010-ben forradalom volt Magyarországon. Orbán Viktor legalábbis akkor ezt mondta: "nem egyszerűen arról van szó, hogy Magyarországon megtörtént a hatodik szabad választás. Sokkal nagyobb dolog történt a mai napon Magyarországon. Ma forradalom történt a szavazófülkékben."

A forradalom eredményeként létrejött a Nemzeti Együttműködés Rendszere (a NER). Kiadtak egy Nyilatkozatot is, (idézet a wikipédiából): "amely a 2010-es magyarországi országgyűlési választásokat forradalomnak nevezi, s azt állítja, hogy a negyven éven át tartó kommunista uralom után a rendszerváltást követő húsz év politikai paktumai, lelki és gazdasági válsága következett. Kinyilvánítja, hogy 2010 áprilisában új társadalmi szerződés született, amelyben a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszere megalapítása mellett döntöttek." (Azért idézek innen, mert a Nyilatkozatot a kormányoldalakon így kapásból nem találtam meg.)

Erre most mit olvasok? "2010-ben Magyarország teljes megújítását hirdettük meg, a kétharmados győzelmet sem interpretáltuk forradalomként, pedig indokolt lett volna - mondta kedden Orbán Viktor a Magyarország Tiszteletbeli Konzuljainak V. Konferenciáján. (origo.hu)

Megzavarodtam.

Most akkor volt forradalom vagy nem?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miezacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr225520690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása