HTML

Mi ez a cirkusz?

Friss topikok

politika és hányinger

2013.09.16. 08:31 miezacirkusz

Békét!

Címkék: politika

Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy 2014 a rezsiharc éve lesz - mondta Orbán Viktor a 12. Kötcsei Polgári Piknik résztvevőinek.

Orbán Viktor állandó harcol. Csatát vív. Az államadóssággal, az államháztartási hiánnyal, az IMF-fel, az EU-val, az oligarchákkal, a bankokkal, a szolgáltatókkal és még hosszan lehetne folytatni a felsorolást.

Gyűlölöm ezt a háborús retorikát. Békét szeretnék.

Békét!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://miezacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr595516265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Locassen 2013.09.16. 18:19:47

"A háború mindennek atyja, mindennek királya, és egyeseket isteneknek tüntetett fel, másokat embereknek, egyeseket szolgákká tett, másokat szabadokká."

Ez a Hérakleitosz egy okos ember volt.

Amúgy meg ez egy ilyen időszak, mindenkinek viszket a tenyere - Obamának, Hollande-nak, Cameronnak, hát miért pont Viktor maradna ki?

Kekszemu 2013.09.16. 20:38:08

A béke az igazi háború és a háború az igazi béke.
A háború éberré tesz, a béke tunyává nemtörődömmé.
A háborúban a közösségi összefogás dominál egy cél érdekében, a békében az egyéni célok válnak dominánssá...

miezacirkusz 2013.09.17. 10:51:13

Ha háborút vívsz valamiért ("tisztább utcáért"), akkor valami célért küzdesz. Nem a legyőzendő ellenség lebeg a szemed előtt, hanem az elérendő cél. Amiért te is tehetsz (pl. nem szemetelsz, felszeded a szemetet egy akció keretében). Ha így közelíted meg a témát, akkor nem kell feltétlenül másokat elpusztítanod (megölnöd az ellenséget) ahhoz, hogy a célt elérd. BÉKE van.

Ha háborút vívsz valami ellen, akkor ellenséged van. Az ellenséget le lehet győzni, sőt le is kell. Ezért minden eszközt bevethetsz, még nemteleneket is! Hiszen a léted a tét. Öld meg, pusztítsd el, folyjon a vér! Éljen a HÁBORÚ!

Ez a különbség.

OV háborút vív mindig és mindennel. Ez bármire feljogosítja, hiszen a cél a győzelem, bármi áron. És ha nem értesz egyet a háborújával, akkor te is ellenség leszel. Nemcsak az ő ellensége, hanem a hazáé, a nemzeté is. És akkor téged is le lehet (sőt le kell) gyilkolni, elpusztítani, ellehetetleníteni.

A háborús logika azért jelent veszélyt, mert legalizálja a diktatúrát. Háborúban ugyanis nincs demokrácia.

toportyánzsóti 2013.09.17. 17:24:44

2 botütés ráférne a bucijára,ha én adnám garantáltan elcsendesedne a beste.Viktorbán alkalmatlan a kormányzásra,eddig minden korábbi ígéretét,szavát pofánszarta!A kormányzás a felelősségről szól,nem a kifogásokról!

Kekszemu 2013.09.17. 19:59:33

Itt nincs diktatúra.
Senkit nem ér hátrány a véleményéért,
senkit nem visz el a fekete autó,
senkit nem fosztanak meg jogtalanul a javaitól.

miezacirkusz 2013.09.18. 11:27:48

Kekszemu, amit írsz, tényszerűen nem igaz.

Nem egyszer tapasztalom, hogy jobboldaliak (CSAK a saját médiájukból tájékozódva) nem tudnak dolgokról, amik az országban történnek. Nem tudom, hogy esetedben erről van-e szó, vagy arról, hogy mindegy mi történik az országban, mert nem a baloldal van hatalmon. Tehát jó.

A Ferihegyi repülőtér nevével kapcsolatban nem emlékszel arra, hogy két embert kirúgtak közszolgálati munkahelyükről, mert a budapesti neveket elbíráló szakmai bizottságban (nem tudom a pontos nevét) nem a kormány által javasolt (egyébként nyelvileg zavaros, megerőszakolt) névváltozatra szavaztak? Jelzem: nem ez volt a munkájuk, ezt társadalmi munkában végezték. A bizottság nagy többséggel a kormányétól egy kissé eltérő nevet javasolt - benne ugyanúgy a kívánt Liszt Ferenc névvel - de hiába. A kormány dühében feloszlatta az évek óta jól működő szervezetet és a saját változatát adta a repülőtérnek. Ez mi, ha nem diktatúra?

Az embereknek nem kell félniük kimondani a véleményüket? Csak éppen kirúgják őket miattuk. Ez mi, ha nem diktatúra?

Sok ilyen eset volt, nem jegyeztem őket tételesen. De érdemes lenne tudnod, hogy a közszolgálatban az emberek félnek. Nincs véleményük, mert ha van, elvesztik a munkájukat.

Konkrét esetekről tudok, amikor a közszolgálati munkahelyeken megjelentek a fidesz emberei, kirúgtak egy csomó embert, majd az ott maradókkal, évtizedek óta tisztességesen dolgozókkal, családanyákkal közölték, hogy örülj, hogy nem kerültél lapátra! Mert te is könnyen erre a sorsra juthatsz, ha sokat ugrálsz!

De a cikkem erről szól, hanem arról, hogy ez a retorika, a minden áron való harcolás diktatórikus elem. Egy a sok közül.

Tegnap például bejelentették, hogy megvédtek 750 000 munkahelyet. Kitől is?

miezacirkusz 2013.09.18. 12:00:23

Kivezettek Szigetváron egy fidesz-fórumról egy országgyűlési képviselőt. Nem csinált semmit, nem volt semmi rendbontás, de nem a mi emberünk, takarodjon:

nol.hu/belfold/ha_nem_irtad_ala__takarodj_?ref=sso

Erről jutott eszembe: 2010-ben Budapest határában a rendőrök visszafordítottak egy buszt, amelyen vidékiek jöttek volna demonstrálni. Ilyen előtte soha nem volt!

Mi ez, ha nem diktatúra?
süti beállítások módosítása