HTML

Mi ez a cirkusz?

Friss topikok

politika és hányinger

2013.10.03. 08:51 miezacirkusz

Rezsiharc

Címkék: rezsiharc

Sok helyen megjósolták már, hogy a rezsicsökkentés árát a nem lakossági fogyasztók fizetik majd meg. Magyarul: a lakosság költségei csökkennek ugyan, de minden más esetben viszont  (költségvetési intézmények, vállalkozások, stb) a gáz- és áramköltségek nőni fognak. Ami végül is (áremelések formájában) visszagyűrűzik majd a lakossághoz.

Ennek első lépése máris megtörtént. Az index szeptember 28-i cikke szerint:

"Eddig ...a lakossági fogyasztók is fizettek a számlában egy sor olyan dolgot, amelyek célja más iparágak keresztfinanszírozása, szénfillér, "C" tarifa, távhőfillér néven eddig benne volt a számlában.

Ezt a három tételt ezentúl már csak a nem lakossági fogyasztóknak kell fizetniük, nekik viszont többet. A nagyrészt a vértesi erőmű életbentartására fenntartott 0,08 Ft/kWh szénfillér helyett novembertől 0,17 Ft/kWh-ot kell fizetni, a volt MVM-es dolgozók olcsóbb áramát biztosító, 0,07 Ft/kWh "C" tarifa 0,20 Ft/kWh-ra nő, a kapcsolt termelést és a távhőszektort finanszírozó 1,31 Ft/kWh távhőfillér a törvény életbelépéséve 1,71 Ft/kWh-ra nő."

Ez 215 %, 285 % és 224%. Ennyi az emelés. Ez nyilván nem a teljes költség, de ez is nyilvánvalóvá teszi: nincs ingyen kenyér.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miezacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr865548631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása