HTML

Mi ez a cirkusz?

Friss topikok

politika és hányinger

2013.08.08. 08:10 miezacirkusz

Végre kitaláltam…

Címkék: politika kormány nyugdíj adó államadósság IMF hazgugság

…, hogy mivel is segíthetnék kis hazámnak mind gazdasági, mind pedig eszmei és nemzetszerető síkon.

A példát saját kormányunktól lestem el. Azoktól, akik mérhetetlen találékonyságról bizonyságot téve:

  • megvédték a gyermekeim magánnyugdíját,
  • jól megbüntették az ártalmas dohánytermékeket forgalmazó kis boltokat dohányforgalmazási joguk megvonásával,
  • megvédték az embereket attól, hogy játékgépekkel verjék el fizetésüket, viszont hamarosan lehetővé teszik számukra a játékgépeken történő felhőtlen szórakozás lehetőségét az új, kormányközeli tulajdonosoknál,
  • néhány száz új adó kiszabásával, a régi adók megemelésével valamint magas kamatozású államkötvények kibocsátásával megvédtek minket attól, hogy a rohadék IMF miatt adókat kelljen emelni és alacsony kamatozású hiteleket kelljen felvenni,
  • megnyerték az államadósság elleni harcot, ami mellett elenyésző a jelentősége annak  a ténynek, hogy magasabb az államadósság, mint hivatalba lépésükkor volt.

Ezt a találékonyságot és sikerességet persze lehetetlen felülmúlni, ezért meg sem próbálkozom vele. De azért a saját kis lehetőségeim határán belül megpróbálkozom hozzátenni valamit a nemzet javához én is.

Mert rájöttem, hogyan tudok segíteni országomon, hazámon, nemzetemen!

Nem fogok dohányozni többé! Egyetlen cigarettát, szivart, pipát meg semmit se fogok többé elszívni! Ezzel segítek a saját egészségem saját megőrzésében, ugyanakkor nem vonok el jövedéki adót szeretett hazám kormányától sem. Ugyanis eddig sem dohányoztam. A beszedett adó így egy fillérrel sem csökken, az egészségem pedig nem rongálódik tovább!

Javaslom nemdohányzó embertársaimnak, hogy csatlakozzanak hozzám, és ők se dohányozzanak többé!

Javaslom továbbá az antialkoholistáknak, hogy ne igyanak alkoholt. Még antialkoholt se! Ezzel végleg szükségtelenné tesszük romjaiban heverő egészségügyünk költséges feltámasztását, amire úgysem telik az államháztartás kasszájából, hiszen kell a pénz a felduzzasztott járási hivatalokra, kormányrepülőre, az eladósodott önkormányzatok adósságának kifizetésére, és nyilván nem mondhatunk le az 500 fős felcsúti focidrukker-csapat szórakozását biztosító 10 milliárdos stadionépítésről sem. (Hogy a többi stadionról már ne is essék említés. )

 A lényeg az eredmény, aminek a vége: Magyarország jobban teljesít!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miezacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr475450774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása