HTML

Mi ez a cirkusz?

Friss topikok

politika és hányinger

2014.01.16. 08:47 miezacirkusz

A paksi atomerőmű bővítésének margójára

Címkék: politika kormány hazgugság

"Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen".

Orbán Viktor azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó energiakérdésben." Ez 2008. február 28-án hangzott el, és lényegét tekintve nem volt igaz. A Gyurcsány által Putyinnal aláírt Déli Áramlat-megállapodás kapcsán mondta.

De voltunk mi akkoriban a Gazprom legvidámabb barakkja is - ha emlékezünk. A kormány meg minden volt, csak demokratikus, nyugatos nem. 2008. január 6-án Illés Zoltán fideszes szakpolitikus, ma környezetvédelmi államtitkár: ezt jelentette ki: "A paksi atomerőmű tervezett bővítése olyan fajsúlyos dolog, hogy feltétlenül népszavazásnak kellene róla dönteni". (nepszava.hu, 2014.01.16.)

Illés Zoltán abban az interjúban ezt is mondta: 
"A mese arról szól, hogy ki veszi meg a földgázt vagy a villanyáramot Ukrajnától. Az atomlobbi és más gazdasági körök pedig állami pénzből 1000-1500 milliárdért akarják meghosszabbítani a paksi atomerőmű élettartamát, annál is inkább, mert az ilyen adófizetői pénzből finanszírozott állami nagy beruházásból jó sokat lehet lopni. Ez akadályozza igazán a zöldipar térhódítását."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miezacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr195760822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása