HTML

Mi ez a cirkusz?

Friss topikok

politika és hányinger

2013.08.08. 07:33 miezacirkusz

Mondjuk másképp!

Címkék: politika munka kormány nyugdíj adó munkanélküliség államadósság vállakozás közfoglalkoztatás IMF hazgugság

Porban koszló nemzeti önérzetünk fényesítésére felszólítok minden magyart, hogy folytassuk azt a társasjátékot, amelyet kormányunk már hivatalba lépése óta oly határtalan ötletességet tanúsítva űz! A mondjuk másképp játékát!

Ennek lényegét néhány példával szeretném megvilágítani:

 - ha szemérmetlenül hazudozunk összevissza, és tévedhetetlenül nekünk szegezik az igazságot, védekezzünk ezzel: ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit csinálok! (Óriásplakát-formában: A tett az első, a szó a második.) Vagy választások idején az is jó: Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok! De semmiképpen se használjuk a Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal mondatot, mert bár pontosan ugyanazt jelenti, mint az előzőek, kiesik a játékból, aki ezt mondja.

 - ha lenyúljuk és elherdáljuk mások megtakarított, nyugdíjra félretett pénzét, mondjuk azt: megvédtük a nyugdíjakat!

 - ha soha nem látott mértékű és mennyiségű adóval nyomorítjuk meg a vállalkozásokat, mondjuk azt: a kormánytöbbség számos eszközzel segíti a hazai kis- és középvállalkozásokat.

 - ha annyi új adót vezetünk be, amennyi az országban még sohasem volt, nyomatékosítsuk, hogy: nincsenek megszorítások!

 - ha a munkabért érintő adóváltozások után az emberek kevesebb pénzt vihetnek haza, hangoztassuk azt: csökkentettük az adókat!

 - ha a munkanélküliség soha nem látott, drámai mértékben nő, változtassuk meg a statisztikai mérés módszereit (például adjuk hozzá az itteni munkahelyekhez azt a félmillió embert, aki külföldre menekülve keresett és talált munkát) és mondjuk azt: csökkentettük a munkanélküliséget!

 - ha a jogszabályok szerint nyugdíjba vonult embereket kényszerítünk vissza egy tollvonással a munkába, mondjuk azt: nem jóléti, hanem munka alapú társadalmat építünk!

 - ha nem tudunk valódi munkahelyeket létesíteni, a semmit nevezzük el közfoglalkoztatásnak, és hangoztassuk lelkesen: visszaadtuk a munka becsületét!

 - ha soha nem látott történelmi csúcsra nő az államadósság, mondjuk azt: megnyertük az államadóság elleni harcot!

 - ha örökre meg akarunk tartani egy különadót (mint például a bankadó), kössünk erről egy megállapodást az érintettekkel, és hangoztassuk, hogy ez csak egy ideiglenes adó!

 - ha belehazudunk az ország képébe és tételesen felsorolunk 10 undorító pontot, amit az IMF követel az országtól az olcsó hitelért cserébe, és kiderül, hogy nem is létezik ez a 10 pont, akkor ne mondjunk semmit. Egyszerűen csak ragasszuk tele az országot óriásplakátokkal, melyen azt sulykoljuk: nem engedünk az IMF-nek!

 - és végül, ha minden erőfeszítésünk és hazugságunk ellenére semmi, de semmi sem lesz jobb, csökkenek a reálbérek, nőnek az adók, mennek tönkre a vállalkozások, a bürokrácia nő, a korrupció erény lesz, az ország lakosságának 45 %-a (!!!) szegénységben él, az egészségügy a romok alján hever, és több ember megy külföldre dolgozni, amint ahányan 56-ban elmenekültek az országból, akkor egyszerűen csak annyit mondjunk: Magyarország jobban teljesít!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://miezacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr595450753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.08. 08:09:01

"csökkenek a reálbérek, nőnek az adók, mennek tönkre a vállalkozások, a bürokrácia nő, a korrupció erény lesz, az ország lakosságának 45 %-a (!!!) szegénységben él, az egészségügy a romok alján hever, és több ember megy külföldre dolgozni, amint ahányan 56-ban elmenekültek az országból"

A gond csak az, hogy mindez kormányfüggetlen.

miezacirkusz 2013.08.08. 08:45:24

Mivel is nyert ez a kormány a választásokon? Azzal, hogy "azok" rosszul csinálták, náluk ez másképp lesz. Drasztikusan csökkentik az adókat, különösen a munkabér adóit (egyszeri igen nagy arányú adócsökkentés lesz - emlékszik még erre valaki?). Vége lesz a megszorításoknak, az emberek megnyomorításának (emlékszik erre még valaki?). Egymillió munkahely lesz 10 év alatt (ebből 3 év már elment). Az elődkormányok minden mozdulatára az volt a válasz, hogy miért nem adnak többet egészségügyre, oktatásra és így tovább. Most miért nem teszik?
És ha mindettől eltekintünk, és elfogadjuk azt, hogy mindez kormányfüggetlen, akkor azért csak felmerül a kérdés: mi az, hogy Magyarország jobban teljesít? Lehet, hogy elfelejtették hozzáírni: Etiópiánál.
süti beállítások módosítása